Læringsspil om Akutte somatiske tilstande i Psykiatrien

Vores nyeste produktion, i kategorien “læringsoplevelse”, er læringsspillet “Akutte somatiske tilstande”, som vi producerer i samarbejde med Psykiatrien.

Leder du efter et bestemt e-læringskursus?

Vores kategorier

Vi opdeler vores produktioner i disse kategorier

Læringsoplevelser

Hvad mener vi, når vi siger “læringsoplevelse”?


Vores ambition om at skabe læringsoplevelser handler konkret om at lave interaktiv, digital læring, hvor brugeren får en medrivende totalople­velse.

Vi arbejder ud fra ”learning by doing”-princippet, for vi tror på, at brugerne lærer mest, når de selv deltager aktivt i læringen. Vi fokuserer på at gøre læringsoplevelserne engagerende, sjove og moti­verende, for vi mener, man lærer bedst, når det er underholdende. Derfor laver vi medrivende læ­ringsoplevelser for brugerne, hvor vi altid har effekten for øje.

For at skabe underholdende læring udnytter vi alle mediets muligheder til at påvirke brugeren. Dette indebærer bl.a. lyde, musik, animationer og videoer. Derudover udnytter vi muligheden for at ind­drage narrative historier, da disse hjælper brugeren til at sætte materialet i en kontekst, så det giver mening og dermed huskes bedre.

Læringsoplevelser findes i mange forskellige størrelser, og der er ikke én model, der passer til alle formål. Derfor har vi bred erfaring med at lave mange forskellige typer læringsoplevelser i alle stør­relsesordner. Vores opgave er, i samarbejde med jer, at finde ud af, hvilken løsning der passer og fungerer bedst til jeres behov.

E-bites

Små ‘hapsere’ som brugerne kan tage på 5 minutter.


Effektiv e-læring behøver ikke at være store forkromede løsninger, som tager flere timer at gennemgå.

E-bites kan bruges selvstændigt eller som en del af et større undervisningsforløb.

E-bites kan f.eks. bestå af:
• En quiz
• En interaktiv øvelse
• En kort film, med små interaktioner

Gør-det-selv

Hvis indholdet er til en mindre målgruppe,
og du vil producere selv.

Vi har samlet en række værktøjer, som du kan bruge i forbindelse med din undervisning og kommunikation. Vi hjælper dig gerne i gang med at bruge værktøjerne.

Har du behov for noget, som ikke er dækket af listen nedenfor, er du velkommen til at kontakte os. Så kan vi måske hjælpe med at finde et værktøj.

OBS! I Region Syddanmark bruger vi kursusportalen, Plan2Learn. Hvis du ønsker at gøre dit materiale tilgængeligt på kursusportalen, skal du kontakte os inden du går i gang, så vi kan vejlede dig.


E-læringskursus: Articulate Rise

Articulate Rise bruges til at lave e-læringskurser, hvor du kan kombinere tekst, billeder, video, quiz, mv.
Den færdige produktion vil kunne lægges i kursusportalen, Plan2Learn, så du kan registrere hvem der har gennemført.

Articulate Rise koster 8.500 kr. pr. år og kan købes igennem Region Syd E-læring. Kontakt os, hvis du er interesseret.

https://articulate.com/360/rise


Billedbehandling: PIXLR

Gratis online værktøj til at redigere dine billeder. Du kan bl.a. beskære, skalere, ændre på kontrast, farver, lave effekter, klone elementer, og meget andet. Værktøjet findes både i en express-udgave, som er lettest at gå til, og i en editor-udgave, som indeholder flere muligheder.

http://www.pixlr.com/


Lydbehandling: Audacity

Audacity er et gratis lydredigeringsprogram. Du har bl.a. mulighed for at bruge det til at indtale speak og redigere lyd, fx. klippe lyd sammen, ændre på lydstyrke, tilføje lydeffekter og meget mere.

https://www.audacityteam.org/

Bemærk, at hvis du skal eksportere din lyd til MP3-format, så skal du også installere en lille fil, som du finder her.


Skærmoptagelser: Apowersoft

Apowersoft er et gratis online værktøj til at optage det, du viser på din skærm, og du har også mulighed for at optage speak og webcam. Det kan fx. bruges til at lave IT-vejledninger eller til at lave en optagelse af en PowerPoint præsentation med speak. Der er også enkelte redigeringsmuligheder i værktøjet, men ellers er der en købe-version med flere muligheder.

Bemærk, at der første gang skal installeres et lille program, så det kræver, at du har mulighed for at installere programmer på din computer.

https://www.apowersoft.dk

Videoredigering: VSDC Video Editor

VSDC er et gratis videoredigeringsprogram, hvor du kan klippe dine videoer sammen, tilføje lyd, tekst og effekter, samt eksportere til mange formater.

http://www.videosoftdev.com/free-video-editor


Videooptagelse og redigering: iMovie

iMovie kan hentes gratis til iPhone og iPad, hvis du har nyeste udgave af iOS installeret. Med iMovie kan du redigere de videoklip, du har optaget med din iPhone eller iPad. Du kan lægge tekst og musik på, lave dækbilleder, overgange, mv. Det er desuden meget brugervenligt.


Live quiz: Kahoot

Kahoot er gratis, og kan bruges til at gøre din undervisning sjov og engagerende. Når du har oprettet en quiz, kan dine kursister besøge den via deres smartphone eller computer og besvare spørgsmålene, og alle vil løbende kunne se, besvarelserne på storskærmen.

https://getkahoot.com/


Live afstemning: Mentimeter

Mentimeter bruges til at afveje kursisters holdninger og viden i undervisningen. Når du har oprettet dine spørgsmål, kan dine kursister besøge den via deres smartphone eller computer og besvare spørgsmålene, og alle vil løbende kunne se, hvordan det går på projektoren/storskærmen. På baggrund af kursisters besvarelser kan man fx. få lavet en word cloud, som kan gøres til genstand for efterfølgende diskussion.

Mentimeter er gratis i en begrænset udgave med max 2 spørgsmål + 3 quiz-spørgsmål.

https://www.mentimeter.com

Nyhedsbreve

Seneste nyhedsbreve fra Region Syd E-læring

Temaer, sommer 2019

 • Akutte Somatiske Tilstande i Psykiatrien
 • Danmark redder liv
 • Sikkerhed ved hjemmebesøg i patienters bolig
 • Udredningsretten & forløbsmarkører
 • Livsstilsguide i Praksis
 • Center for fælles beslutningstagning
 • TIP: Lås din skærm på et sekund

Temaer, forår 2018

 • Lær at bruge klippeværktøjet
 • Lær at kommentere i PDFer
 • Skraldespillet
 • Prøvehandling: Interaktiv film
 • Styrket fremmøde i Psykiatrien
 • Tidlig opsporing af begyndende sygdom
 • Opstart af ny Brandskole
 • Animation om forbedringstavlen