Hjemmeside til borgere med høreapparat og nedsat hørelse

Hjemmeside til borgere med høreapparat og nedsat hørelse

De 800.000 danskere, der har hørenedsættelse, kan nu få ekstra hjælp. Region Syd E-læring har i samarbejde med Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi udviklet en hjemmeside med råd og vejledning. Hjemmesiden er blevet taget godt imod af Høreforeningen.

 

 

– A’Hva?! Synes du jeg skal tage mit høreapparat på?!

– Nej, du hørte forkert! Jeg spurgte, om du kender til HØREREHAB.DK?!

 

Hvis man har nedsat hørelse eller bruger høreapparat, er det ikke altid nemt at være med i samtaler i et selskab, forstå, hvad der siges i TV eller håndtere sit høreapparat. På den nye hjemmeside HøreRehab.dk kan man få en række gode råd om, hvordan man kommunikerer med nedsat hørelse, men man kan også få viden om vedligehold og betjening af høreapparater.

 

Afdelingsleder i hørerådgivningen, der hører under Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi, Jan Hoedt, siger:

– Mange mennesker kan opleve høreapparater som tekniske og komplicerede. Med HøreRehab.dk vil vi gerne være med til at gøre brugere af høreapparater mere selvhjulpne og mere uafhængige. Derfor har vi på HøreRehab.dk lavet nogle små, letforståelige videoer, der giver gode råd til, hvordan man bedst kommunikerer med en hørenedsættelse, og hvordan man betjener og vedligeholder høreapparater.

 

På landsplan er der cirka 300.000 mennesker, der bruger høreapparat, mens det i Region Syddanmark er cirka 60.000 mennesker. I regionen er der derudover cirka 100.000 personer, der har hørenedsættelse, men ikke anvender høreapparater.

 

Landsformand i Høreforeningen, Majbritt Garbul Tobberup, siger:

– HøreRehab.dk er udviklet til borgere i Region Syddanmark, men hjemmesiden indeholder mange generelle informationer, som både borgere med høretab, deres pårørende samt fagpersoner, fx personale på plejecentre, over hele landet kan få glæde af. Vi vil anbefale vores medlemmer at benytte HøreRehab.dk som et supplement til høreapparats-brugsanvisninger samt de informationer, man kan finde på Høreforeningens hjemmeside. Det er en visuel og overskuelig hjemmeside, der er nem at gå til.