Hvad er E-læring?

Den danske ordbog definerer E-læring som “undervisning der foregår ved hjælp af computer”. Definitionen er enkel – men også for enkel.

E-læring er et paraply-begreb, der ofte bruges, uden at betydningen præciseres. Derfor forbinder mange begrebet med kedelige PowerPoints og digitaliserede bøger, man blot skal trykke sig igennem. Men sådan er det ikke længere.


Når vi laver E-læring, arbejder vi med tre overordnede kategorier

Læringsoplevelser

Læringsoplevelser

E-bites

E-bites

Gør-det-selv

Gør-det-selv

Disse indebærer alt fra læringsspil til skærmoptagelser og quizzer.
Tryk ind på de tre kategorier for at læse mere.


Vi mener, at læring skal være en positiv oplevelse, hvor brugeren føler sig velinformeret og godt klædt på til at udføre sit arbejde endnu bedre end før. Dette opnår vi bedst, når vi gør læringen sjov og aktuel for brugeren.

På denne måde undgår vi, at læringen opfattes som en sur forpligtelse, hvor
målet blot er at kunne sætte kryds i “gennemført”.

Hvorfor vælge E-læring?

E-læring kan bruges til at formidle faglige begreber, informationer og metoder på en interessant og interaktiv måde. Vi har fokus på brugernes læreprocesser, så informationerne ‘hænger fast’ og får en effekt i praksis.

E-læring kan blandt andet anvendes til selvstudier, repetition, som en integreret del af et tilstedeværelseskursus eller til sidemandsoplæring. Vi kombinerer de bedst egnede metoder i undervisningsforløb, så læringen og effekten optimeres. Ved eksempelvis at anvende E-læring som forberedelse til et tilstedeværelseskursus kan vi sikre et fælles udgangspunkt for deltagerne. Dermed øges chancerne for mere – og bedre – dialog i undervisningslokalet.

Mulighederne er mange. Derfor kan vi tilpasse et kursus til de fleste behov. Dog er det ikke løsningen på alle uddannelsesmæssige udfordringer. Vi tager hele tiden kritisk stilling til, om E-læring er den rigtige løsning eller ej. Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis diskussion og praktiske øvelser fra hverdagssituationer er det fundamentale for undervisningens indhold, er E-læring isoleret set ikke den rigtige undervisningsform.

Er du i tvivl, om E-læring er en mulighed? Kontakt os – så tager vi en snak og finder ud af, hvad den bedste løsning er for jer.