E-bites

Små ‘hapsere’ som brugerne kan tage på 5 minutter.


Effektiv E-læring behøver hverken være kedeligt eller tidskrævende, og kun fantasien sætter grænser for, hvad E-bites kan bestå af. Fælles for dem alle er dog, at de altid vil være korte og effektive for brugeren.

Når man eksempelvis arbejder i store, komplicerede systemer, kan det være svært at huske de manøvrer, man sjældent benytter. Det kan også være, en ny medarbejder skal stifte bekendtskab med systemet og derfor har brug for en introduktion. Derfor kan det være fordelagtigt at have en database, hvor man nemt og enkelt kan foretage en informationssøgning. På den måde kan man hurtigt finde hjælp og svar, hvormed man kan fortsætte sit arbejde uden en masse spildtid.


E-bites kan eksempelvis bestå af

  • En kort, interaktiv øvelse
  • En skærmoptagelse, der viser, hvordan man udfører en bestemt manøvre i et elektronisk system
  • En quiz
  • En kort film med små interaktioner

E-bites kan indgå som en del af blended learning. Vi anbefaler, at e-bites tænkes ind i et forløb i afdelingen, der suppleres af tilstedeværelseskurser, sidemandsoplæring, samarbejdsøvelser eller lignende.

E-bites kan dog også stå alene, hvis de eksempelvis indgår i et større opslagsværk for brugerne. Her vil hver enkelt e-bite ikke tage mere end 5 minutter.

Læringsoplevelser

Læringsoplevelser

Gør-det-selv

Gør-det-selv